Dan otvorenih vrata

Naša škola je u utorak, 7.studenoga 2023. otvorila svoja vrata brojnim posjetiteljima i omogućila im ulazak u svijet znanosti kroz igru i zabavu !

Dan otvorenih vrata jedna je od aktivnosti projekta „Istražujući raSTEMo/Explore and grow with STEM“ financiranog od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam EGP-a i Državnog proračuna RH.

Kroz prigodni program, te mnogobrojne edukativne i zabavne STEM radionice prezentirane su izvannastavne aktivnosti koje se provode u školi u sklopu projekta, a s ciljem poticanja interesa prema znanosti i tehnologiji.

To je ujedno bila prilika za prezentaciju svih nabavljenih uređaja te edukativnih pribora i materijala, nabavljenih kroz istoimeni projekt. Posjetitelji su imali priliku razgledati tri adaptirane i opremljene učionice s pripadajućim kabinetima, ali i uređen školski arboretum , vanjsku učionicu sa solarnim klupama , te različite vanjske eksponate kao npr. Sunčev sustav, soroban i sl.

U obilježavanju Dana otvorenih vrata sudjelovali su : predstavnica Sisačko-moslavačke županije Robertina  Štajdohar, partneri projekta Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ i Geo Camp s Islanda, predstavnici raznih udruga, ravnatelji, učitelji i učenici osnovnih i srednjih škola iz bliže okolice kao i Duge Rese, Zajednica tehničke kulture Kutina, FabLab Zagreb Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija …

Cijeli događaj bio je medijski popraćen.

Nakon obilaska radionica i sudjelovanja u raznim STEM aktivnostima uslijedilo je završno slaganje zajedničke puzzle s likom Nikole Tesle. Njegovom mišlju „Djelovanje čak i malih bića dovodi do promjena u cijelom svemiru.“ nastavit ćemo dalje.

Na kraju je u holu škole organiziran domjenak i druženje .

Komentiraj